Nincs karácsony darts nélkül

Hagyományosan a PDC dartsvilágbajnokság az év utolsó sporteseménye. A 2021-es PDC-dartsvilágbajnokság 2020. december 15-e és 2021. január 3-a között kerül megrendezésre a londoni Alexandra Palace-ban.

Különleges hangulata van egy normál körülmények között megrendezett dartseseménynek, egy 180-as körnél ordítanak a szurkolók, egy várva várt kilencnyilasnál pedig egyenesen megőrülnek. Daryl Gurney bevonulásánál eksztázisban éneklik a Sweet Caroline című számot, Peter Wrighttal, a mezőny egyik legnagyobb showmanjével pedig sokan együtt táncolnak. Van, akinek rengeteget segít a nézők jelenléte, de vannak olyan játékosok is, akik nem bírják annyira a nyomást. Kérdés, kinek kedvezhet a jelenlegi szituáció.

A mai nyitó napon még lehetnek szurkolók a helyszínen, de holnaptól december 23-ig már nem. A döntést pedig december 23-án vizsgálják felül.

A fogadóirodáknál MICHAEL VAN GERWEN a legesélyesebb, GERWYN PRICE a második, a címvédő PETER WRIGHT a harmadik a sorban.

Tavalyi évben Fallon Sherrock első nőként eljutott a harmadik körig a PDC dartsvilágbajnokságán. Idén két hölgy játékos indul Lisa Ashton és Deta Hedman.

A dartsvilágbajnokságot a Sport Tv közvetíti. A torna december 15-én kezdődik és január 3-án ér véget.

Peter Wright a címvédő