Változás a városvezetésben?

Hivatalosan meg nem erősített információk szerint Balogh Csaba polgármester a mai napon döntött arról, hogy a veszélyhelyzetben ráruházott hatáskörben leváltja az alpolgármestereket. A Göd Fejlődéséért frakció két tagját az LMP-s Fülöp Zoltánt és a DK-s Lőrincz Lászlót érinti a döntés.

Fülöp Zoltán és Lőrincz László

Balogh Csaba polgármester a következő bejegyzést osztotta meg:

„Az alpolgármesterek pozíciója már nagyon régóta volt kérdés a gödi politikában. Fülöp Zoltán és Lőrincz László rég elvesztette a bizalmamat, ahogy elvesztette a pár hónapja közölt közvélemény-kutatás adatai alapján a gödi választók bizalmát is.

Úgy döntöttem, hogy nem hagyhatom, hogy akadályoztatásom esetén olyan személy legyen a helyettesem, akiről nem tudom elhinni, hogy jóhiszeműen és Göd érdekeit szem előtt tartva fogja ellátni a feladatát. Emiatt a mai naptól Fülöp Zoltánt és Lőrincz Lászlót felmentettem alpolgármesteri tisztségükből.

Helyettük két olyan embert bízok meg a feladattal, akik egyértelműen Gödért dolgoznak majd, ahogy ezt eddig is bizonyították odaadó munkájukkal, közösségszervező képességükkel, tiszta jellemükkel.”

Hlavács Juditra és Andrejka Zomborra esett a választás.

Andrejka Zombor

Mind Hlavács Judit, mind Andrejka Zombor közös frakcióban ül Balogh Csabával, így nem meglepő a polgármester döntése.

Érdekes azonban, hogy a hírre reagálva Hlavács Judit nem látja túl optimistán saját alpolgármesteri jövőjét. Facebook oldalára a következőt írta:

„Mint ahogy a polgármester facebook-követői már tudják, hamarosan alpolgármesterként fogok dolgozni a gödiekért. A legvalószínűbb az, hogy csak a veszélyhelyzet utáni első testületi ülésig, de azért mindent megteszek érte, hogy ez ne így legyen, vagyis hogy a gödiek és a képviselők is elégedettek legyenek, és ne akarjanak egyből leváltani, amint erre lehetőségük nyílik. De természetesen nincsenek illúzióim a várható fejleményeket illetően.”

Hivatalos megerősítés még nincs, illetve a többi érintett még nem reagált a hírre.