Újra bevezetik a nyugdíjas vásárlási idősávot

Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be az Idősügyi Tanács mai ülését követően, hogy az idősek hétfőtől péntekig délelőtt 9 és 11 óra között védett sávban vásárolhatnak, vagyis ebben az időszakban csak ők lehetnek a boltban. Hétvégén pedig reggel 8 és 10 óra között áll rendelkezésre vásárlási idősáv az időseknek.

Az idős polgártársaink amúgy bármikor vásárolhatnak, de a fenti időszakokban csak és kizárólag ők lehetnek a boltokban.

Göd Város Önkormányzata még az első hullám idején döntött arról, hogy a 70 év felettiek, valamint a hatósági határozattal elrendelt karanténban tartózkodó személyek által igényelt esetben gondoskodik az élelmiszerek beszerzéséről és házhozszállításáról. A Nemzeti Jogszabálytárban elérhető információk szerint ez a rendelet ma is hatályban van.

 9/2020. (IV. 7.) önkormányzati rendeletea veszélyhelyzet idején megszervezett élelmiszerellátási szolgáltatásokról

1. §

Ezen rendelet hatálya kiterjed Magyarország Kormánya által elrendelt veszélyhelyzet (továbbiakban: veszélyhelyzet) idején a 70 év feletti, valamint a hatósági határozattal elrendelt karanténban tartózkodó személyek által igényelt (továbbiakban: igénylők), Göd Város Önkormányzata (továbbiakban: Önkormányzat) által megszervezett, élelmiszerellátási szolgáltatásra.

2. §

(1) Veszélyhelyzet idején az Önkormányzat biztosítja – előre meghirdetett vételáron – az igénylők részére élelmiszerek beszerzését, valamint házhozszállítását.

(2) Az igénylők az élelmiszerek beszerzése iránti igényüket az Alapszolgáltatási Központ felé elektronikus úton, valamint telefonon keresztül nyújthatják be.

(3) Az igénylők részére a megvásárolt élelmiszerek legkésőbb a megrendelést követő második munkanapon kerülnek kiszállításra.

(4) Az igénylők a kiszállított élelmiszerek vételárát a kiszállító személy részére a kiszállításkor fizetik meg.