Hogyan vehetjük igénybe az ingyenes internetet?

Magyarország Kormánya úgy döntött, hogy a digitális oktatás elősegítése végett 30 napra ingyenes vezetékes internet elérést biztosít a diákok, a diákok családja és a tanárok számára. Az ingyenes eléréshez szükséges lépéseket a szolgáltatók külön jelzik.

„A helyhez kötött internethozzáférési szolgáltatás 30 napra ingyenesen vehető igénybe, a köznevelésben és a szakképzésben, nappali rendszerű nevelésoktatásban és szakmai oktatásban, elrendelt tantermen kívüli, digitális munkarendben működő, középfokú iskolával fennálló jogviszonyra tekintettel” – olvasta fel a miniszterelnök a rendelet lényegi információkat tartalmazó részeit. Orbán Viktor szerint erről még lesz egy komolyabb vitájuk a cégekkel, azonban szerinte most fontosabb a családokat megsegíteni. „A fiatalokat továbbá arra kérem, a digitális oktatást ne tekintsék vakációnak, hanem tanuljanak!” – tette hozzá.

A Telekom közleménye:

“A kormányzat bejelentése alapján a középfokú oktatásban digitális munkarendben részt vevő diákok és családjaik, illetve a középfokú oktatásban digitális munkarendben tanító pedagógusok ingyenes vezetékes internetszolgáltatásban részesülnek 30 napra. Az ingyenes internetre jogosult Telekom ügyfelek a Telekom honlapján (www.telekom.hu), a Flip ügyfelek a Flip honlapján (www.flip.hu) jelezhetik igényüket a 30 nap ingyenes internet szolgáltatásra november 18. és 27. között. Az igény feladásához Telekom ügyfél esetén egy számlára (a számla bal felső részében található MT ügyfélazonosítóra és folyószámlaszámra), Flip ügyfél esetén szintén egy számlára (a számla jobb felső részében található ügyfélazonosítóra és folyószámlaszámra), valamint az oktatási jogviszonyt bizonyító ún. oktatási azonosítóra lesz szükség.  A 30 nap díjmentesség az ügyfelek decemberben kézhez kapott számláján jelenik meg. A 30 napos ingyenességet az integrált csomagot használó ügyfeleink is igénybe tudják venni, mert a számlán az 5% ÁFA-tartalommal bíró internetszolgáltatás eleve külön tételként jelenik meg.“

A Telekom hivatalos oldal kitér arra is, hogy a tavaszi időszakhoz hasonlóan a szolgáltató a mostani vírushelyzetben teljesmértékben támogatja és megtesz minden tőle telhetőt, hogy stabil, megbízható mobil és vezetékes szolgáltatással lássa el a távoktatásban, távmunkában résztvevőket és az érintett vállalkozásokat.

Szükség esetén akár extra kapacitásbővítést is végrehajt ott, ahol ez lehetséges. Illetve ezen felül mobilnet szolgáltatást igénybe vevő ügyfelei számára – ingyenesen – az adatforgalmukat nem terhelően – tesz elérhetővé számos tanulást segítő tartalmat.

A többi szolgáltató később megismerhető iránymutatásával frissíteni fogjuk az oldalt.

forrás: gsmring.hu, telekom.hu, mandiner.hu