Létszámkorlát nélkül megtartható minden edzés

Dr. Horváth László, a GSE elnöke az alábbiak szerint rendelkezett az egyesület edzéseivel kapcsolatban.

Tisztelt Sporttársak, Szülők!

A COVID 19-es helyzetre való tekintettel hozott 2020. május 4-ei rendelkezéseimet az alábbiak szerinti módosításokkal tartom hatályban 2020. június 1-jétől kezdődően.

Mind a szabadtéri, mind a teremsportok edzései létszámkorlát nélkül megtarthatók. A foglakozásokon való részvétel feltétele, hogy előzetesen írásban nyilatkozzon a sportoló és családja, hogy nincsenek fertőzésre utaló tüneteik, nincsenek fizikai kapcsolatban olyan emberrel, aki karanténban van vagy COVID 19 vírussal fertőzött.

A foglalkozásokra való belépést követően és a távozást megelőzően a kézfertőtlenítés kötelező, ezt a szakosztályok biztosítják, az edzők ellenőrzésével, munkajogi felelősségük keretében. Öltözőhasználat sehol sem megengedett, WC-használat a helyi adottságoknak megfelelő fertőtlenítés mellett igen. A termek az iskolák elkerülésével, oldalsó bejáratokon keresztül használhatók, az iskolák udvarain sportolni nem szabad.

Amennyiben valamely csoportban a sportolónál vagy családja körében fertőzést állapítanak meg, annak a csoportnak az edzője nem tarthat foglalkozást tíz napig, és a csoport következő foglalkozását is törölni kell. Ha ez idő alatt újabb megbetegedés nem történik, a foglalkozások más edző bevonásával folytathatók, de az edző nem kötelezhető edzés tartására ebben az esetben, ezt a kérdést akkor munkajogilag kell rendezni.

A TESZ létesítményvezetőjének a használatra vonatkozó utasításai, iránymutatásai kötelezőek valamennyi sportolónkra, szakemberünkre a veszélyhelyzet ideje alatt.

A nyári táborok szervezésénél a Nemzeti Népegészségügyi Központ 2020. május 20-ai tájékoztatójának megfelelő feltételeket kell biztosítani.

A táboroztatás megkezdése előtt a szervezési, elhelyezési, étkeztetési és fertőtlenítési programot írásban ‒ jóváhagyásommal ‒ közzé kell tenni a tábort igénybe venni kívánók által elérhető módon, illetve írásban kifüggeszteni a tábor helyszínén.

Dr. Horváth László elnök

Gödi S. E.