Beindult a szezon a Gödi SE díjugrató lovasainál is

Annak ellenére, hogy a versenyszezon csak most, a nyár elején kezdődhetett el, a Gödi SE lovascsapata díjugratóinak bőven akadt feladata január óta. Az aktualitásokat Lenkei György szakosztályvezető ismertette.

‒ Az új évre a párosok felcserélődtek, ugyanis a csapat egy nagyképességű lóval, Blue Lightninggal bővült, aki egyenesen Írországból érkezett Gödre. Ő az idei szezont Kállai Tamarával a nyeregben kezdi, Kállai Szonja pedig Szilaj nyergében folytatja a versenyzést. Iványi Anna Rozina pedig a 2019-ben érkezett német csodalóval, Contéróval összeszokott párosként indulhat az elkövetkezendő versenyeken.

A csapat edzője Balogh István egy jól felépített edzéstervvel, lépésről lépésre készíti fel a lovakat és a fiatalokat az elkövetkezendő versenyekre. Télen gimnasztikai gyakorlatokkal fejlesztette a lovak ugrótechnikáját és a lovasok stílusát, a nyár közeledtével pedig egyre nagyobb hangsúlyt fordítottak a pályalovaglásra.

Bár a csapat itthoni felének még nem volt alkalma megmérettetnie magát, két, frissen a gödi egyesülethez igazolt zagyvarékasi lány, Szabó Luca és Szabó Dorina – akiket szintén Balogh István edz – komoly eredményeket ért el a Kecskeméten, június 5. és 7. között. Luca 3. lett Mr. Calato nevű lovával, Dorina pedig az ifjúsági versenyszámot 110 cm-en 120 cm-es összevetés-pályával megnyerte Maximus nyergében, majd 110 cm-en stílusversenyben a 4. helyen végzett a páros. Az is örömteli, hogy a szakosztály támogatását a 2020-as évben a MAHART Passnave vállalta magára – számolt be Lenkei György.