Ingyenes informatikai oktatás állás nélkül maradt munkavállalóknak

Május 11-től lehet jelentkezni a gazdaságvédelmi akciótervhez kapcsolódó újratervezés program keretében induló ingyenes, nyolchetes informatikai online oktatásra.

E felnőttképzésre május 22-e 12 óráig bárki jelentkezhet, aki betöltötte a 18. életévét, rendelkezik saját számítógéppel, illetve interneteléréssel. Az angol nyelvtudás javasolt, de nem elvárás.

A nyolchetes informatikai alapozó ingyenes képzést elsősorban azoknak ajánlják, akik a vírusjárvány miatt munka nélkül maradtak, idejük szabadult fel, vagy fontolgatják az informatikai pályára lépést.

A résztvevők a képzés első napjaiban alapszintű informatikai ismereteket szerezhetnek a felhő alapú munkavégzéssel, a biztonságos internetezéssel, a Windows operációs rendszerrel és a hálózati alapismeretekkel kapcsolatban. A képzés végére a résztvevők Windows operációs rendszer használatára vonatkozó elméleti és gyakorlati ismereteket sajátítanak el, megismerik a különféle fejlesztési módszertani elemeket, a tervezést, az implementálást és a tesztelést.

A képzés sikeres teljesítése egyben lehetőséget ad arra, hogy 100 százalékos állami támogatással lehessen tovább tanulni majd a programban elérhető IT-képzések egyikén, amelyek várhatóan augusztusban indulnak.

(forrás: MTI)