Gödön maradnak a szigorúbb korlátozások

Az április 30-án elfogadott új kormányrendelet értelmében Gödön – ahogyan Pest megye többi településén – továbbra is érvényben maradnak az eddigi kijárási korlátozások. A vidéki városokra vonatkozó enyhítések Gödre tehát nem vonatkoznak.

Balogh Csaba polgármester a május 1-jén közzétett Facebook-bejegyzésében arról tájékoztatta a gödieket, hogy továbbra is az eddigi kijárási szabályok szerint kell élniük a mindennapokban. „Az élelmiszerboltok sávos időmegosztásban látogathatóak, az egyéb üzletek 15 óráig lehetnek csak nyitva, az éttermek csak elvitelre szolgálhatják ki a vendégeiket.”

A maszkviselés szabályairól hozott gödi rendelet és az egész országra érvényes szabályozás szerint is kötelező a maszk viselése „a közforgalom céljára nyitva álló intézmények, kiskereskedelmi egységek (boltok, üzletek, bevásárlóközpontok), gyógyszertárak, orvosi rendelők zárt tereiben, valamint a piacok, vasúti és autóbusz-állomások, -megállóhelyek területén. Kérem, figyeljenek a megfelelő, legalább másfél méteres távolságtartásra is, és csak a legszükségesebb indokok miatt hagyják el az otthonukat” – fogalmazott Facebook-üzenetében a polgármester.

A május elsejei hosszú hétvégén, szombaton és vasárnap délelőtt az önkormányzat önkéntesei mosható maszkokat osztottak a három legforgalmasabb élelmiszerboltnál, a Spar, a Penny és a CBA előtt.

GK

Balogh Csaba Facebook-bejegyzése itt érhető el: