Enyhülnek a veszélyhelyzeti tilalmak a GSE szabadtéri edzésein

A Gödi Sportegyesület elnökének újabb közleményét adjuk közre.

Tisztelt Sporttársak, Szülők!

A COVID 19-es helyzetre való tekintettel hozott 2020. május 04-i rendelkezéseimet az alábbiak szerinti módosításokkal tartom hatályban.

Az OSEI-től kapott országos érvényű ajánlásban foglalt előírásokra, a kétméteres távolságtartás igényére, de annak a lehetőség szerinti betartásának előírására, és az elmúlt egy hét tapasztalataira alapítva 2020. május 13-tól kezdődően az esetleges személyes kontaktot is tartalmazó csapatjátékra vonatkozó tilalmat a szabadtéri edzések körében megszüntetem, amennyiben addig nem érkezik be sportolóink vagy rokonságuk körében fellépő fertőzésről adat. A labdarúgás tartósan csapatjáték nélkül nem gyakorolható, a labdarúgópályán a védelmi intézkedések bőségesen elegendőek, a kajak területén pedig a sportág egyéni jellege miatt eleve könnyebb a megelőzés, és az is elegendő intézkedéssel védett. Tehát szerdáig nem engedélyezett a GSE által szervezett eseményeken, és az általa üzemeltetett pályákon a csapatjáték, de a szerdai edzéseken már igen, ha nem betegedett meg senki a múlt heti edzésmunkák során.

Megítélésem szerint a fiatal sportolói szervezetben, amelyben gyorsabban jelennek meg a tünetek, ilyen résztvevői létszám mellett 10 nap alatt jelentkezik a fertőzés, ha bejutott közénk, így eddig a jelenlegi biztonsági intézkedések alapján a veszélyeztetettség foka megengedi az oldást, ugyanakkor a bajnokságok lezárása miatt sem lehet játék nélkül a motivációt tartósan fenntartani.

A kajak-kenu szakosztálynál továbbra is az elkerülhető kontaktusoktól kell tartózkodni (közös hajólevitel, fizikai érintkezés). A fertőtlenítéssel a többi veszélyforrás elkerülhető.

Az egyéb, fertőzés elleni védekezéshez tartozó előírások változatlanul érvényesek a szabadtéri sportoknál.

2020. május 18-tól, további biztonsági egyeztetéssel, a jelenlegi feltételek vállalása esetén külsősök csapatjátékát (bérlői focik) is engedélyezem a sporttelep műfüves pályáján.

Üdvözlettel:
Dr. Horváth László elnök
Gödi S.E.