Bölcsődei és óvodai tájékoztató

Kedves Szülők!

A tegnapi kormányrendelet értelmében május 25-től a gödi bölcsődék és óvodák is újra korlátozás nélkül fogadják a gyerekeket, a saját csoportjaikban. Az ügyeleti rendszer alatt az összes gödi intézmény igyekezett elvégezni kisebb felújításokat, festéseket, hogy szép környezet fogadja a kicsiket. A legtöbb munkálat végére is értek, ám a hirtelen nyitás miatt még pár apróbb csiszolás későbbre marad.

Biztosan nagyon hiányzik már a gyerekeknek a társaság, illetve a szülőknek sem volt könnyű időszak az otthoni munkavégzés. Most talán visszatér a régi kerékvágásba az életünk. A családi közeg biztonsága megvédett a járványtól, a szülők nagyszerűen helytálltak. Sikeresen teljesítettek ebben a nehéz kihívásban. Azonban a hirtelen visszaállás a régi rendszerbe jó, ha a fokozatosság elve mentén történik, hiszen a gyerekek nem voltak közösségben hónapok óta. A koronavírusról a kutatók sem tudnak még mindent, sokszor minden tünet nélkül lappang, ezért vigyáznunk kell továbbra is, és óvatosságra kérjük a szülőket is.

A Szivárvány Bölcsődében a pedagógusok szabadságolása és a folyamatos nyári bölcsődei ellátás miatt a jövő héten még 5 fős csoportokat szeretnének működtetni, és júniustól térne vissza a normál rend.

A Kastély Óvoda tájékoztatása szerint a gyermekeket érkezéskor az óvoda dolgozói fogadják a bejárati ajtóban: lázmérés, ezt követően kézfertőtlenítés. A gyermekek otthonról játékot és egyebet még nem hozhatnak, viszont vasalt ágyneműt hozhatnak a gyerekeknek. Felkérik a szülőket, hogy lehetőség szerint egy szülő hozza és vigye a gyermeket, elkerülve a csoportos találkozást.

Június 2-től megkezdődik a nyári óvodáztatási rend (a szülői igények felmérését követően kialakított csoportokban), melyben a védekezési szabályokat továbbra is betartják, esetlegesen fognak lázat mérni, és a napi érkezést követő egyszeri kézfertőtlenítés is végeznek.

A szülőktől kérjük, hogy a szokásos rendnek megfelelően 2020. május 22-ig jelezzék, hogy hétfőn viszik-e gyermeküket bármelyik intézménybe, mert az ételt rendelni kell.

A nyári szünet alatt az óvodák nyitva maradnak, mindössze kéthetes leállás lesz a gödi intézményekben. Erről az intézményvezetők fogják értesíteni az oda járó gyerekek szüleit, illetve az időpontok a god.hu honlapon is olvashatóak lesznek.

Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra!

Vajda Viktória, a Humánügyi Bizottság elnöke