A hétvégén ismét maszkokat osztanak az önkéntesek a gödi üzletek előtt

Balogh Csaba polgármester Facebook-tájékoztatása szerint az ingyenes maszkok osztását a május 9-10-ei hétvégén is folytatják a városi önkéntesek. Hamarosan kedvező árú Covid 19-teszteket is beszerezhetnek majd a gödiek. Az alábbiakban a polgármester Facebook-bejegyzését közöljük:

Az elmúlt héten nem az online kommunikáció volt előtérben a munkámban, de közben nagyon sok és fontos háttérmunka zajlott, amikről szeretnék a hétvége során részletekben beszámolni.

  • Ezen a hétvégén, csakúgy, mint az előzőn is, az önkénteseink maszkokat fognak osztani a Penny Market, a CBA és a Spar üzletek előtt, reggel 8 és 10 óra között. A múlt heti tapasztalatok nagyon pozitívak voltak, nagyon sok kreatív megoldással találkoztunk sálak, kendők terén. Több, mint ezer mosható maszkot osztottunk ki a két délelőtt alatt, valamint a piacon is rendszeresítettük a maszkot osztását az odalátogatóknak. Az üzletekben hétfő óta kötelező a védőfelszerelés használata az orr és arc előtt, kérem erre figyeljünk oda az előttünk álló időszakban is.
  • Egyeztettünk Sződliget polgármesterével, illetve az Inczeffy Patika vezetőivel, és a közösen rendelt COVID-19 tesztjeink már az országban vannak, nagyon várjuk, hogy az adminisztrációs folyamaton végig menjenek, és rögtön ezután el tudjuk kezdeni a lakossági szűrést. Fontos számunkra, hogy megbízható hatósági bizonyítvánnyal rendelkező tesztről van szó, és szakképzett egészségügyi személyzet fogja a szűrést végezni, az eredményt pedig minden esetben orvos állapítja meg, aki a további teendőkről is tájékoztatja a pácienst. Ezt a lehetőséget igyekeztünk a legbiztonságosabb módon elhozni a gödieknek és a sződligetieknek, hogy ne kelljen messzire utazniuk egy magánlaborba, ha szeretnék magukat leteszteltetni. Ráadásul a beszerzési folyamatnak köszönhetően a teszt ára is jutányosabb lesz a piacinál. A két önkormányzat összesen 1.200.000 forintot költ egy hónapra a megfelelő körülmények biztosítására. Reméljük, ez a lehetőség hasznos lesz a koronavírussal szembeni védekezésünkben. A részleteket a jövő hét során természetesen közzétesszük itt és a god.hu oldalon is.
  • A SOTE reprezentatív felmérésében gödieket is kiválasztottak tesztelésre, összesen 17 főt keresnek meg a napokban. Kérem, válaszoljanak a megkeresésre, hiszen fontos, hogy minél többet megtudjunk erről a betegségről és a terjedéséről.