17 gödi lakos is meghívást kapott az országos koronavírus-szűrőprogramba

Május 1. és14. között négy orvosi egyetem – a Semmelweis Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Debreceni Tudományegyetem –, valamint a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) együttműködésében mintegy 18 ezer magyar állampolgár koronavírus-szűrését végzik el a 14 évesnél idősebb korosztály körében a H-UNCOVER szűrőprogram keretében.

A program célja, hogy feltérképezze Magyarország átfertőzöttségét az új típusú koronavírussal, és ezáltal hozzájáruljon a terápiás és megelőzési lehetőségeket feltáró kutatásokhoz, egyúttal pedig fontos információkkal szolgáljon a döntéshozók számára. 

Gödről 17 lakost választottak be a programba. Szűrővizsgálatukra május 4-én, illetve 9-én délután nyílt lehetőségük  a Kisfaludy utcai egészségházban.

Azokat a gödieket, akik meghívást kaptak a szűrőprogramban való részvételre, de a vizsgálaton a fenti időpontokban nem tudtak megjelenni, május 13-ig naponta 9 és 18 óra között szeretettel várják a teszt elvégésére Vácon, a Volán-pályaudvaron található szűrőbuszban, illetve mindennap 7 és 19 óra között Budapesten, az alábbi három helyszín valamelyikén: 

  • Városmajori Klinikai Tömb: 1122 Budapest, Városmajor utca 68.
  • Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika: 1083 Budapest, Szigony utca 36.
  • Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika: 1085 Budapest, Mária utca 41.

A programban részt vevő minden egyes állampolgár most további 500-1000 honfitársát képviseli, és hozzájárul a program sikerességéhez, ezáltal a koronavírus járvány leküzdéséhez Magyarországon.

Az országos tesztelés eredményét várhatóan május második felében hozzák nyilvánosságra. A vizsgálaton részt vevők értesítést kapnak vírustesztjük eredményéről. A reprezentatív minta lehetőséget nyújt arra is, hogy a kutatás eredményeit korcsoportos bontásban vizsgálják.

A szűrőprogramban részt vevő intézmények az alábbi felhívást tették közzé az országos programmal kapcsolatban. >>>