Szigorított szabályokkal újra megnyitott a piac

Április 11-én újra megnyitott a gödi termelői piac a Kincsem-udvarházban. Ahhoz, hogy biztonságos legyen a piacozás, az önkormányzat tevékeny hozzájárulása és a vásárlók, valamint az árusítók felelős magatartására is szükség van.

A piac 7 és 11 óra között van nyitva. A fertőzés megakadályozása érdekében 7 és 9 óra között a 65 év alattiak vásárolhatnak. A 65 év felettiek 9 és 11 óra között látogathatják a piacot.

A kordonnal lezárt piac területére csak egészségügyi maszkban és kesztyűben lehet belépni. Ezt polgárőrök és önkéntesek ellenőrzik és segítik. Ha valakinek nincs egyéni védőfelszerelése (kesztyű, egészségügyi maszk), annak a bejáratnál a segítők az önkormányzat készletélből adnak majd. Csak az udvaron lehet vásárolni. A Kincsem-udvarház épülete, belső terei zárva tartanak. A kötelező 1,5 m egyéni védőtávolság betartását az udvaron a várakozás és vásárlás helyét jelző felfestések segítik.

A kormány március 27-ei kijárási korlátozásában kifejezetten engedélyezi a lakosságnak a piacok megfelelő időpontban történő látogatását. Természetesen mindenki saját meggyőződésének megfelelően dönthet a piac látogatásáról.

Jelenleg a piacozás több formában áll a gödiek rendelkezésére. A Kis-piac online fogadja a rendeléseket. Az elkészített kosarakat a Kincsem-udvarházban lehet átvenni. Részletek itt találhatók: https://www.kis-piac.hu/index.php?site=home

A termelők közül többen házhoz szállítást is vállalnak.