Online edzéstervek is segítik a szinten tartást

Labdarúgás

A Gödi SE hat korosztályos csapata március első felében még lejátszotta bajnoki mérkőzéseit. A koronavírus-járvány miatt az alsógödi sporttelep április közepén, lapzártánk időszakában is zárva van a sportolók és a lakosság előtt, edzéseket ott nem lehet tartani.

‒ Legutóbb március 14-én léphettek pályára játékosaink. Már nagyon várjuk az újrakezdést, addig is otthon készül mindenki. Első az egészség! – nyilatkozta lapunknak Gyenes Zsolt utánpótlás-vezető.

‒ Az egészséghez rengeteg minden szükséges, többek között rendszeres és alapos tisztálkodás, helyes táplálkozás, pozitív gondolkodás, sok mozgás, friss levegő. Mi most ez utóbbira koncentrálunk. A kialakult helyzetben mindenki aggódik, jogosan tart a fertőzés terjedésétől. A vírus alattomos, de nem kivédhetetlen. Kerüljük a zárt helyiségekben lévő, sok embert összezáró programokat, helyszíneket; fokozottan betartjuk az alapvető higiéniai előírásokat. A bajnokságokat felfüggesztették, a sporttelepeket bezárták. A termi edzések az intézmények bezárása miatt nem lehetségesek, mint ahogy az iskolákban is távoktatást írtak elő. Olyan helyzetbe került a labdarúgás a többi más labdajátékkal egyetemben, amire még nem volt példa. A jelenlegi passzivitás még nem rengeti meg sem gyermek, sem felnőtt sportolóink edzettségi állapotát, azonban fel kell készülni a távlatokra is. Központilag csak javaslatokat tudunk adni, mert a lehetőségek családonként eltérőek. Egy bizonytalan helyzetet az képes kezelni, aki érzelmileg stabil, és tudatosan felkészült emberként, sportolóként egyaránt; alkalmazkodik az adott helyzethez, és ha szükséges, újratervez. Ha erre nem képes, akkor lemarad azokkal szemben, akik így tesznek, és az adott helyzetből a legtöbbet hozzák ki. A szakosztályvezetés a létesítmények terén kihasználja a nem várt szünetet.

‒ Gondos gazdaként karbantartjuk, felújítjuk a sporttelepet a folyamatos fertőtlenítés mellett. Az öltözők frissen festve várják labdarúgóinkat. A centerpálya műtrágyázására is volt kapacitás, hamarosan a ligeti pályánkat is felújítjuk. Ennek munkálatai során korlátozásokra kényszerülünk a pálya használatát illetően, amihez kérjük a lakosság megértését, együttműködését, hogy egy még használhatóbb és szebb gyepfelület álljon mindannyiunk rendelkezésére. 

A tréner a szakmai munkáról is beszámolt.

‒ Minden edzőnk a csapata Facebook-csoportjában osztja meg az általa javasolt feladatokat, edzésterveket. Az erőfejlesztést, a szinten tartást otthoni környezetben végezhető saját testsúlyos gyakorlatok összeállításával meg lehet oldani. Az állóképességet jelen helyzetben ugrókötelezéssel tudjuk akár még fokozni is. A labdakezelés, érzékelés csak szorgalom kérdése, ezeket képanyaggal, videókkal is illusztráljuk, természetesen az életkori sajátosságok figyelembevételével. Szeretnénk – amennyire ebben a helyzetben lehet – továbbra is objektívak lenni, vagyis mérni: a testsúlyt és a magasságot rögzítjük, ami adott kiindulási helyzetet teremteve lehetőséget nyújt a kondicionáló-programok kiírásához is. A bajnokságok reményeink szerint újraindulnak, folytatódnak. Mi készen várjuk a pillanatot, hogy ismét hódolhassunk szenvedélyünknek, a labdarúgásnak! – mondta Gyenes Zsolt.

A GSE csapatainak márciusi eredményei

Megye II. felnőtt
Gödi SE – Leányfalui SE 5-2 (gólszerző: Sápi Márton 2, Kolok András 2, Székely Ákos).
Csapatunk a 13. helyről várja a folytatást.  

U19
Gödi SE – Szobi SC 8-0 (Jambrik Máté 2, Székely Ákos, Zahorecz Tamás, Pintér Huba, Fellner Bálint, Szabó Roland, Duhony Dániel).
Csapatunk továbbra is százszázalékos teljesítménnyel áll a tabella élén.

U16
Perbál SC – Gödi SE 4-8 (Földi Zsombor 2, Helmes Vilmos, Király Gábor, Kovács Zsombor, Ferenczi Botond, öngól 2).
Csapatunk az 5. helyen várja a folytatást.

U14
Nagymaros FC – Gödi SE 0-17 (Madaras Ákos 6, Kovács Zsombor 4, Balogh Ákos 3, Földi Zsombor, Tolnai Péter, Sebestyén Péter, Sebestyén Andrea).
Csapatunk százszázalékos teljesítménnyel vezeti a tabellát.

U9 Kölyökliga
Gödi SE – III. ker. TVE 3-11 (Kiss Máté 2, Farkas Dávid).
Gödi SE – Ikarus B 5-7 (Gergye Levente 2, Farkas Dávid 2, Kiss Máté).
Csapatunk százszázalékos teljesítménnyel második a felsőházban.  

U8 Kölyökliga  
Gödi SE – RAFC 6-1 (Dubéczi Zolta 3, Eszes Huba, Katona Máté, Török Barnabás).
Gödi SE – Vác VLSE 7-2 (Eszes Huba 3, Szécsi-Zelei Dávid 2, Török Barnabás, öngól).
Csapatunk százszázalékos teljesítménnyel a második helyen áll.