„Hogy virágozhasson a csendben a remény”

Egykori búzaszemes diákunk nemrég kórházba került. A SOTE II. Gyermekgyógyászati Klinikájának hematológiai osztályán számos alkalommal kapott vért. Az elmúlt hetekben kiderült, hogy a mostani vírushelyzet miatt kevesebb a véradó, s így a klinika is súlyos vérhiánnyal küszködik. Gyermekek élete múlik ezen. A család felhívására már sokan mentek a Búzaszemből vért adni, irányítottan, a klinikának. Nagy hálával gondol rájuk a család és a klinika dolgozói is.

Most házhoz jön a véradás. Szülői kezdeményezésre a Búzaszemben biztosítunk helyszínt a véradásra, ahol SE II. Gyermekgyógyászati Klinika hematológiai osztályának gyűjtenénk vért. A koronavírus miatt komoly biztonsági feltételnek kell megfelelni. A fertőtlenítésre kiemelt hangsúlyt fektetnek. Az iskola alkalmas helyszín: a jelenleg fertőtlenítve, lezárva, üresen álló osztálytermekben tudjuk berendezni a véradóhelyeket. Időpontbeosztás alapján érkezünk, hogy ne legyen csoportosulás sem az épületen kívül, sem azon belül. A szükséges orvosi, asszisztensi stábon kívül egyszerre csak 2-3 ember lesz bent, és ők sem egy légtérben. A véradás első helyszínén a kezeket, a karokat és a ruhákat fertőtlenítik.

Kérjük, aki szívesen eljönne vért adni, írja be magát és elérhetőségét a mellékelt táblázatba: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Sx1t81Le5XUTqvmdNO9v3MbGz222Hfcg2Vh8a8b-lL0/edit?fbclid=IwAR0vk04TmQd9hwrP-79bQtOCOJ6DnoaKljrxDvPrhxmkzqKZj-N2I43jrpY#gid=0

A konkrét időpont várhatóan május első felében lesz, és akkor részletes tájékoztatót és időbeosztást küldünk a most feliratkozóknak. Ott mindenki beírhatja magát a megfelelő időpontra.

Kérünk mindenkit, jöjjön vért adni, hogy – amint diákunk édesanyja írta – „virágozhasson a csendben a remény”!

Búzaszem Iskola