Határozat civil pályázat felfüggesztéséről

Balogh Csaba polgármester a fennálló veszélyhelyzetben ‒ Göd Város Önkormányzata képviselő-testületének feladat- és hatáskörében eljárva ‒ a 78/2020. (IV. 17.) számú Ök. határozatban úgy döntött, hogy a 2020. február 13-án kiírt GÖDCK-20 pályázati azonosító jelű, a gödi civil szervezetek számára kiírt tenderre beérkezett pályázatok elbírálását az egészségügyi veszélyhelyzet megszűnéséig, de legkésőbb 2020. június 30-ig felfüggeszti. A pályázatot gödi lakosoknak biztosított közérdekű programok, projektek megvalósítása tárgyában írták ki.

Az indoklás szerint az egészségügyi veszélyhelyzet idején elrendelt kijárási korlátozások a társadalom egészének mindennapi életét annyira átalakították, hogy valamennyi társas érintkezési forma, a családi léptéknél bővebb közösségi élet szinte lehetetlenné vált. A civil élet és civil megnyilvánulások jellemzően, de nem feltétlenül ideiglenesen egyfajta légüres térbe kerültek. Emiatt a járvány kirobbanása előtt benyújtott civil pályázatok érdemi elbírálásának jelenleg nem lenne értelme. A pályázatok ugyanakkor beérkezettnek minősülnek, és a járvány remélt és várt mihamarabbi elmúltával az új helyzethez igazítva elbírálhatók lesznek.

A határozat teljes szövege itt olvasható: https://hatarozatok.hu/publikacio/c03fe3486c9b4781b94c12a5ba76b98f/dontes/2980480