Fertőtlenítőszerekkel segít a gödi C.S.G. Kft.

A 2018. novemberi számunkban adtunk hírt arról, hogy A 100 legérdekesebb magyar innováció című kiadványban szerepel  HIGÉN+99  nevű fertőtlenítőszerével a gödi székhelyű C.S.G. Kft.

Körmendi István ügyvezető akkor elmondta, hogy e termékük különlegessége az, hogy vegyszermentes anyag, s bár igen nagy hatásfokú, egyáltalán nem tartalmaz mérgező összetevőket. Ez előrevetíti a 21. század környezetkímélő technológiáit. A napjainkban elérhető legkorszerűbb eljárással készül, vegyi anyagok hozzáadása nélkül, elektrolízissel, vízből és sóból, a környezetre és az emberre teljes mértékben ártalmatlan. A HIGÉN+99 használatával csökkenthető a különféle vegyi anyagok okozta környezetterhelés, valamint a vegyi anyagok használatánál fenyegető allergén reakciók kockázata. Különösen javasolt használata a bölcsődékben és az óvodákban, valamint a kórházakban és az idősotthonokban.

A mostani veszélyhelyzet első napjaiban Körmendi István felvette a kapcsolatot a Pest Megyei Polgárőr Szövetség parancsnokával, dr. Bilisics Péterrel, és megállapodtak abban, hogy a kft. havonta 100 liter kézfertőtlenítőszerrel segíti a polgárőrség munkáját. A megyei szövetség saját hatáskörében osztja szét a terméket, amelyből természetesen jut a gödi polgárőrség tagjainak, de kaptak fertőtlenítőszert az Alapszolgáltatási Központ munkatársai is.