A Gödi Rotary Club segít a helyi rászorulókon

A COVID-19 világjárvány gyökeresen megváltoztatta mindannyiunk életét. Az élet minden területén tapasztalhatjuk a hatását. A járvány okozta helyzet legveszélyeztetettebb rétege a 65 év feletti korosztály, közülük is az egyedül élők és a gondozásra szorulók. A Gödi Rotary Club összefogott a településünkön élő rászorulók megsegítésére. Célszerű megoldásnak mutatkozott az idős emberek immunrendszerének erősítése a vírus leküzdése érdekében. Az Inczeffy Patika tulajdonosának támogatásával a klub költségvetéséből 64 Béres Csepp és C-vitamin csomagot állítottunk össze. Az adományt a klub elnöke, Mácsai Zsolt adta át az Alapszolgáltatási Központ vezetőjének, hogy így megkaphassák a nehéz sorsú, otthonápolásra szoruló idős gödi emberek.

Mácsai Zsolt elnök és Tóth Ildikó, a Gödi Alapellátó Intézmény vezetője

Klubunk a különböző projekteken keresztül szorosan együttműködik a helyi általános iskolákkal. Mindannyian tudjuk, hogy a tanulók oktatása a veszélyhelyzetre való tekintettel digitális formában valósul meg. Az otthontanulás idején most több családban gondot okoz a számítógépek hiánya. A technikai eszközök hiánya miatt különösen a hátrányos helyzetben lévő családok gyermekei az oktatásban is hátrányt szenvednének. Ezért klubunk elhatározta, hogy laptopok beszerzésével nyújt segítséget nekik az iskolák alapítványain keresztül. Így szereztünk örömet városunk hat tanulójának, hogy részt tudjanak venni a digitális oktatásban.

Hat laptopot juttatunk el a gödi iskolásoknak

Több iskola részéről fertőtlenítőszerek, maszkok és gumikesztyűk beszerzésére is igény mutatkozott, amit az első osztályosok beiratkozása során használnának. Az általános iskolai beiratkozások elektronikus úton történnek, de az a szülő, aki ezt a módot nem tudja igénybe venni, személyesen teheti meg az iskolákban.  A gödi rotarysták vállalták, hogy a védőfelszerelések beszerzésével és ajándékozásával segítik a pedagógusokat és a technikai alkalmazottakat, valamint az iskolákba érkező szülőket, hogy védve legyenek az esetleges fertőzéssel szemben.

Sajnos a városunkban vannak olyan családok, amelyek olyan rossz szociális körülmények között élnek, hogy az áramot sem tudják kifizetni. Egy sokgyermekes családon segítettünk azzal, hogy a klubunk kifizette az áramszámlájukat. Így nőtt az esélye annak, hogy a gyerekek részt tudjanak venni  az iskolával való kapcsolattartásban és a távoktatásban.

A sződligeti Viktor Speciális Otthonnak 500 db maszkot szerzett be klubunk. Az otthon igazgatójával történt előzetes kapcsolatfelvételnek köszönhetően tudtuk kielégíteni az intézménynek ezt a  sürgős igényét. A  gyors segítségnyújtás nem történhetett volna meg tagjaink, főként jövő évi elnökünk, Pölczman Ákos közreműködése nélkül.

Pölczman Ákos és a Viktor Speciális Otthon vezetője

Hogyan tudtuk mindezt elérni?  A szándékon és az összefogáson kívül a klub pénzeszközeinek átcsoportosításával és több tagtársunk adományozásával teremtettük meg az anyagi hátteret.

 Elmarad a klub „Fuss az iskoládért” projektje. Ezért az erre szánt összeget, illetve a Districtől erre a projektre kapott pénzt jótékony célra használtuk fel. Megfelelő önrésszel pályáztunk a gödi önkormányzatnál a „Kérjük, maradjanak otthon, a Rotary is segít és vigyáz Önökre!” című pályázat benyújtásával.  

A Gödi Rotary Club eddig több mint 600 000 forinttal segített a rászorulókon.

A járvány még nem ért véget. Valószínű, hogy elhúzódó problémával nézünk szembe. Felkészültünk arra, hogy hosszabb távon is segíteni tudjunk, ha ez szükséges.  Ha támogatni szeretné tevékenységünket, a közlemény rovatban „adomány” megjelöléssel várjuk a felajánlásokat banki átutalás formájában az alábbi számlaszámra: 10403253-50526875-77711009

Gödi Rotary Club