Az Alsógödi Karitász is segítséget nyújt a járványidőszakban

Az Alsógödi Karitászcsoport, bár a veszélyhelyzet idejére bezárta a boltját, ettől függetlenül is segítséget nyújt a gödi rászorulóknak. Bogdányi Krisztina, az Alsógödi Karitászcsoport vezetője a következőkről tájékoztatta lapunkat.

A Váci Karitász pályázata segítségével egy kifejezetten nehéz sorsú család részére egész évre elegendő pelenkát vittünk. Kaptunk továbbá néhány üveg Béres Cseppet, amit a legelesettebbek között osztottuk szét, a vetőmagprogram keretében pedig 8 vetőmagcsomagot adtunk azoknak, akik szeretnének kertészkedni.

A Lipóti Pékség felajánlotta megmaradt péksüteményeit, ezeket többek között mi is segítettünk szétosztani kilenc családnak. Szájmaszkot adtunk azoknak, akiknek szükségük volt rá, és körülbelül fél évre elegendő bébiételt vittünk egy kisgyermekes családhoz. Negyvenöt család és egyedülálló kapott 5 000 Ft értékű élelmiszerutalványt, valamint az élelmiszerbank jóvoltából tíz családhoz juttattunk el élelmiszercsomagot. Az önkormányzat által biztosított laptopokkal öt rászoruló családunknak sikerült megkönnyíteni az otthontanulást. Segítünk a gyógyszerek kiváltásában is. Az idősebbeket meglátogatjuk, elbeszélgetünk velük. Nagyon örülnek a látogatásnak, még ha kerítésen keresztül történik is. Itt kell megjegyeznem, hogy a karitász gödi önkéntesei szinte kivétel nélkül a védendő korosztályhoz tartoznak, rájuk is vigyázunk ezekben az időkben. Ők adják a nagyon fontos imahátteret.

A jelenlegi helyzetben sokan félnek, bizonytalanságban érzik magukat, magányosak, ezért április 14-től elindult a Váci Egyházmegye lelki segítő szolgálata a 06/30-215-0804-es telefonszámon.

Ha szeretnék támogatni az Alsógödi Karitász munkáját, akkor a Szent István Római Katolikus Plébánia 11742104-20020385 számú számlaszámán keresztül megtehetik. Kérjük, hogy a megjegyzés rovatban tüntessék fel „A Karitász részére” szöveget. Ami oda érkezik adomány, azt teljes egészében a rászorulókra fordítjuk. Mivel az önkéntesek fizetést nem kapnak, rezsiköltségünk nincs, a plébános atya nem számol nekünk sem villanyt, sem fűtést, sem helypénzt, így amit kapunk, mind továbbadjuk. Tartós élelmiszert is elfogadunk, amit rászoruló családoknak, egyedülállóknak osztanánk szét.

Jó lenne, ha be tudnánk vonni a fiatalságot a karitász működésébe. Ha valaki önkéntesként szeretné támogatni a munkánkat, várjuk a jelentkezését a bogdanyi.krisztina@gmail.com e-mail címen.

Vida-Szabó Emese