A gödi művészet támogatása a veszélyhelyzet idején

Balogh Csaba polgármester a fennálló veszélyhelyzetben ‒ Göd Város Önkormányzata képviselő-testületének feladat- és hatáskörében eljárva ‒ a 79/2020. (IV. 17.) számú Ök. határozatban úgy döntött, hogy ötletpályázatot ír ki a gödi lakóhellyel rendelkező művészek számára.

A kiírás olyan, a mostani veszélyhelyzetben is a város lakosságához eljuttatható művészeti tevékenységekre, produkciókra, műtárgyakra vagy egyéb teljesítményekre vonatkozik, amelyek segíteni tudják a gödi polgárokat mindennapjaik színesebbé tételében. Az elmaradó élményeiket pótolni tudják online formában, akár élő közvetítésben. Ezeknek az egészségügyi veszélyhelyzet időtartama alatt kell megvalósulniuk, illetve amennyiben időközben a veszélyhelyzet megszűnne, a művészeti projekteknek a szerződésben kikötött határidőig, de legkésőbb 2020. július 31-ig meg kell valósulniuk.

E művészeti produktumok, tevékenységek lehetnek egyebek mellett zenei kurzusok, tanfolyamok, irodalmi előadások, virtuális képzőművészeti kiállítások, felolvasó színházak, könyvklubok stb.

Az ötletpályázatban megjelölt produktum teljes bruttó költségigénye 30 000 és 100 000 forint értékhatár közé eshet.

 Az ötletpályázatnak a pályázó nevén és címén kívül tartalmaznia kell a művész művészeti végzettségének, továbbképzéseinek, díjainak megnevezését, továbbá a pályázatban megjelölt produkció lehető legrészletesebb leírását, referencia, forgatókönyv vagy hasonló, az értékelést segítő lehetőleg digitális audiovizuális mellékletét és a művészeti teljesítmény ajánlatkérőnek való átadásának módját, vállalt határidejét, valamint a bruttó költségigényt.

A megvalósításra Göd Város Önkormányzata Humánügyi Bizottsága minden tagjának véleményezése alapján a polgármester döntése nyomán érdemesnek talált ajánlattevőkkel Göd Város Önkormányzata szerződést köt. A művészeti tevékenységek elérése érdekében az Önkormányzat a hivatalos honlapján a produkciókat ingyenesen közzéteszi, a közzétételre nem köt ki kizárólagosságot.

A pályázatokat az egészségügyi veszélyhelyzet fennállásáig, de legkésőbb 2020. június 30-ig lehet benyújtani. Elbírálásuk folyamatos, az a beérkezést követő 15 napon belül megtörténik.

A határozat teljes szövege itt olvasható: https://hatarozatok.hu/publikacio/c03fe3486c9b4781b94c12a5ba76b98f/dontes/2980481