A Boldogságcseppek Alapítvány is segíti a rászorulókat a járvány idején

A járványhelyzet megnehezíti sokunk életét. A Boldogságcseppek Alapítvány, ahogy eddig is, most is próbál segíteni a bajba jutott, rászoruló embereken, családokon. Szőke Kriszta és Kiss Mónika a következőkről számolt be a Gödi Körképnek.

A Boldogságcseppek Alapítvány a veszélyhelyzet legelején úgy döntött, hogy újraszervezi eddigi tevékenységi köreit. Segítőink, önkénteseink nagy része idős ember, raktárunk pedig nem nyújt biztonságos helyet a foglakoztatásukhoz, mert nem megoldott a távolságtartás és a kézmosási lehetőség.

A raktár ruhakészletének nagy részét már eltávolítottuk. Szeretnénk ezt az időszakot egy nagyobb volumenű takarításra, fertőtlenítésre felhasználni. Azzal, hogy ruhákat nem fogadunk, a csomagküldés is minimálisra csökkent. Támogatott családjainknak továbbra is igyekszünk segíteni. Legutoljára Balajtra szállítottunk nagy mennyiségben ruha- és élelmiszeradományt. Legközelebb tereskei Csepp-pontunkat szeretnénk ily módon segíteni, a következő állomásunk pedig a BAZ-megyei Szalonna lesz.

Ugyanakkor kapacitásunkat igyekszünk helyben, regionálisan koncentrálni, ezért létrehoztuk a „Boldogságcseppek Csepp-pont Göd” csoportot, mellyel a helyi emberek felajánlásainak, illetve kéréseinek koordinálását igyekszünk elősegíteni és elkülöníteni az országos felülettől. Ezzel a csoporttal kapcsolódunk a helyi megmozdulásokhoz is.

A Boldogságcseppeknek nincs feladata a karanténba kényszerült emberek ellátásában, ezt az Alapszolgáltatási Központ szervezi, koordinálja. Csapatunk nem veszélyeztetett tagjainak egy része csatlakozott a veszélyhelyzet idejére felállt gödi önkéntesek munkájához. Ezzel tudjuk támogatni az alapszolgáltatás ilyen irányú munkáját.

Ezekben a hetekben erősödött az idősebbek, illetve a munkájukat átmenetileg elveszített családok segítségkérése, valamint az eddig is nehezen élő családok helyzetének romlása. Elsősorban nekik tudunk segíteni. Eddig összesen 40 család számára vásároltunk tartós élelmiszert. Ezen felül az Alapszolgáltatási Központ jóvoltából volt alkalmunk 30 család számára az Alsógödi Karitász segítségével élelmiszert adományozni. Koordináljuk továbbá a lakosság tartósélelmiszer-felajánlásainak begyűjtését és kiosztását. Emellett segítjük a felajánlók, a támogatók és a nehéz körülmények között élő családok egymásra találását.

Sokat köszönhetünk a helyi vállalkozóknak is. Meg kell említenünk a Lipóti Pékséget és a Serczli Pékséget, ők rendszeres péksütemény-felajánlásaikkal támogatnak minket, és ezáltal gondozott családjainkat. Ezeknek a felajánlásoknak a kiosztását mindig gyorsan kell megvalósítani.

Az otthoni tanulás és munkavégzés következtében nagy lett az igény a számítástechnikai eszközökre. Ezek gyűjtését és kiosztását is felvállaltuk. Köszönjük a lakosság ilyen irányú felajánlásait! Ugyanakkor hangsúlyoznunk kell, hogy nem tudnánk ezt a feladatot ellátni, ha nem lennének olyan lakossági felajánlások, amelyek a beérkezett eszközök javítását, felújítását, összeszerelését vállalják magukra. Köszönjük Szathmáry Károly és Sz. István ezen a téren történő rendszeres és folyamatos munkáját!

Továbbra is lehetőséget nyújtunk egy-egy nehéz helyzetbe került család bemutatására és támogatására. Az általunk bemutatott család jelszavas átutalással támogatható A jelszóval érkezett összegeket ezután egy az egyben az adott család kapja.

A rendkívüli időszakban még inkább igyekszünk összefogni a helyi szervezetekkel, csoportokkal és mindenkivel, aki erre nyitott. Az Alsógödi Karitásznak alkalmanként továbbítjuk a Lipóti Pékség felajánlását, hogy az ő gondozottjaik asztalára is kerülhessen péksütemény, míg ők csomagküldéssel segítik a mi munkánkat. Jó kapcsolatot ápolunk a Gödi Anyák Angyalai csoporttal, a Minden Állatért Alapítvánnyal, illetve a Gödi Jó Arcok Facebook-csoport adminisztrátoraival is. Ez azért nagyon fontos, mert egy-egy bajba jutott család híre azonnal eljut hozzánk, és igyekszünk minél hamarabb segítséget nyújtani számukra. Emellett a Gödi Ökoklub és a Nő a Tét csoport jó szándékú felajánlásai, megmozdulásai is nagy segítséget nyújtanak nekünk.

Pillanatnyilag tartós élelmiszert, illetve anyagi segítséget tudunk csak fogadni. A rendezvények és a raktár működésének leállása következtében gyűjtésből bevételünk nincs. Megnövekedett viszont a száma az átutalt adományoknak, amit nagyon köszönünk és hálásan fogadunk. Ebből egyrészt tartós élelmiszert vásárolunk, másrészt ad hoc segítségkéréseket finanszírozunk, és az Alapítvány fenntartását álljuk. Folyamatosan gyűjtünk benzinköltségre, hogy az adományok szállítását, a felajánlások célba juttatását finanszírozni tudjuk.

Kérünk mindenkit, hogy ruhát, használati eszközöket most ne hozzon a raktárba! Minden ilyen jellegű adomány szabadon feltehető a Boldogságcseppek Csepp-pont Göd csoportjába: https://www.facebook.com/groups/2805404629543522/

Számlaszámunk: 10403253-50526881-56511001

Felajánlással, illetve kéréssel kapcsolatban kereshető személyek: Szőke Kriszta (06 70) 771-6676 és Kiss Mónika (06 20) 916-3972.

Boldogságcseppek Alapítvány