Tavasztól ismét használhatók a növénymentő ládák

zöld város

Tavaly szeptemberben öt növénymentő ládát helyeztünk ki Gödön az önkormányzat finanszírozásával. A ládák felületkezeltek. Oldalukon pedig táblácskán jeleztük, hogy mit is kérünk a lakosoktól. Mindössze azt, hogy tegyék bele azokat a növényi szaporítóanyagokat, amelyekre már nincs szükségük. Aki pedig akarja, kiveheti onnan és magával viheti. Gyakorlatilag „örökbe adjuk” egymásnak a kincseinket. Még november végén, illetve február közepén is helyeztek el növényi szaporítóanyagokat a ládákban, amelyek aztán néhány órán belül új gazdára leltek.
Az elmúlt évben hat láda elkészítését állta az önkormányzat, az utolsót február legvégén helyeztük ki a neveleki városrész egy frekventált pontján, a Komlós család javaslatára.
A Növénykedvelő Klub ebben az évben is számos programot tervez a „Konyhakerttel a klímaváltozás ellen” jegyében.
Tudjuk, hogy nem mindenkinek nyílik lehetősége nagy területen kertészkedni, ezért a klub az edényekben megvalósítható zöldség- és gyümölcstermelést is népszerűsíti. Minden hónap első és második csütörtökén 18 órától a József Attila Művelődési Házban jövünk össze. Az ilyen alkalmakkor bemutatunk egy-két növényt, továbbá például narancsos petrezselyemturmixot, articsókából készült gyógy­teát és konzervet, valamint finom kimcsiket ízlelgetünk.
Szívesen látunk bárkit a klubfoglalkozásainkon, akár csupán egyetlen bekukkantás erejéig is.

Csécsi Terézia elnök,
Növénykedvelő Klub