Nagylelkű felajánlás: 73 laptop segíti a rászoruló gyerekek online tanulását

73 használt, de jó állapotban lévő Sony laptopot ajánlott fel Ragályi Balázs olyan családoknak, amelyeknek nincs otthon számítógépük, és így a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben nem tudtak megfelelő eszközt biztosítani gyermekük számára a távoktatásban való részvételhez. A laptopokat március 20-ára, péntekre sikerült eljuttatni a rászoruló családokhoz.

A polgármesteri hivatalban új winchesterrel és RAM-kiegészítéssel látták el a laptopokat, hogy elbírják az online oktatáshoz szükséges szoftvereket. A munkálatokban Ragályi Balázs mellett az önkormányzat IT-munkatársa, Makai Viktor és az általa felkért szakemberek, Fodor Ádám és Sipos István vettek részt.

A számítógépekre az igényeket Vaczula Krisztina és Szőke Krisztina mérte fel az Alapszolgáltatási Központ, a gödi általános iskolák és civil szervezetek közreműködésével. A Huzella Iskolából 25, A Németh László Iskolából 20, a Búzaszem Iskolából 3 tanuló, az Alapszolgáltatási Központ kérésére 15, az Alsógödi Karitász kérésére 3, a Boldogságcseppek Alapítvány kérésére pedig 7 gyerek jutott így laptophoz, és otthonukban már használhatják is a gépeket.

Balogh Csaba polgármester hálás köszönetét fejezi ki a felajánlónak, Ragályi Balázsnak, és mindazoknak, akik a laptopok célba juttatásában segítettek.