Lázár Ervin Program

HUZELLA ISKOLA

A gyerekek a színpadon is megállták a helyüket

Játékos komolyzenei koncertre látogattak el a negyedikes diákok: a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar vendégei voltak a dunakeszi Művelődési Központban. Arról, hogy élményekkel telve érkeztek vissza Gödre, egyik diákunk beszámolója tanúskodik:
Reggel indultunk el a koncertre. Nagyon izgatott voltam, gondoltam, biztosan rockzene lesz. Amikor odaértünk, nagyon meglepődtem, mivel nem gitárok, hanem vonós hangszerek voltak a színpadon. Három zeneszerző szerzeményeiből játszottak részleteket. A műsorba bevontak bennünket is, és kérdéseket tettek fel nekünk. Szerencsére én háromra is tudtam a választ, és mivel elöl ültem, többször is engem választottak. A kérdések nem voltak túl nehezek. Ha jó volt a válaszod, akkor csokoládéval ajándékoztak meg. A végén nekem lett a legtöbb csokim.
A színpadra is felmehettünk, és vicces játékokban vehettünk részt. Lufival „zenéltünk”, vezényelhettük a zenekart és tölcsérrel trombitáltunk. A karmestertől kértem egy autogramot. A tanító nénimmel készítettek egy riportot, aztán ez velem is megtörtént. Pont velem a kétszáz gyerek közül! Pont engem! A riport alatt nagyon izgultam, a kérdések tetszettek, és nagyon jól éreztem magam. Boldogan tértem haza, és lelkesen meséltem a szüleimnek erről a jó kis programról.

Almási Márton (4.c)