Az OSZK is „besegít” a tanulásba

A kötelező olvasmányok hangoskönyveivel, valamint Magyarország egyik legnagyobb digitális folyóirat-adatbázisával, továbbá tematikus oldalakkal is segíti a digitális oktatást az Országos Széchényi Könyvtár.

A Magyar Elektronikus Könyvtár (MEK) gyűjteményében jelentős számú iskolai kötelező olvasmány nem csupán olvasható, hanem hangoskönyv formájában meg is hallgatható. Jelenleg több mint 350 hangoskönyv található az oldalon, amelyek mp3-as formátumban le is tölthetőek. A mek.oszk.hu honlapon többek között elérhető az Egri csillagok, az Édes Anna, a János vitéz és A kőszívű ember fiai. A magyar nyelv és irodalom tantárgyhoz kapcsolódva ajánlják a tanulók figyelmébe a magyar nyelvemlékeket bemutató szolgáltatásukat, és mások mellett Örkény István életművét, valamint a legendás Nyugat folyóiratot bemutató oldalt.

A nemzeti könyvtár az aktuális évfordulókhoz, ünnepekhez kapcsolódó, továbbá az általános iskolai, valamint a középiskolai tananyag különböző tantárgyaihoz használható, naponta frissülő ismeretterjesztő tartalmakat tett és tesz közzé folyamatosan a közösségi felületein.