A Szivárvány Bölcsőde tájékoztatója

A Gödi Szivárvány Bölcsőde a járványügyi helyzetre való tekintettel március 19-től csak és kizárólag rendkívüli esetben lát el gyermekfelügyeletet. Az ügyelet igénybevétele egy nyilatkozat kitöltésével kérhető, amelyet e-mailben küld el a bölcsőde, s azt mindkét szülőnek alá kell írnia. Az igényeket kellő megalapozottság és indokoltság alapján az intézményvezető bírálja el.

A Gödi Szivárvány Bölcsőde Facebook-oldalára naponta töltünk fel otthoni tevékenykedési lehetőségeket. Ugyanezen a felületen folytatjuk a korai megsegítő programunkat, napi fejlesztő feladatokkal adunk ötleteket a szülőknek.

A kényszerszünet alatt a bölcsőde egyes épületrészeinek festése fog megtörténni, illetve előrehoztuk a szokásos nyári nagytakarítást, és tervezzük az udvar füvesítését is. A kisgyermeknevelők számtalan eszközt, jelmezt készítenek a bölcsődei szerepjátékokhoz, horgolnak, hímeznek játékokat, a bábozáshoz eszközöket.

Javában készül a Kisgyermekek kedvelt bölcsődei ételei című szakácskönyvünk is, melyet időhiány miatt eddig nem tudtunk befejezni. Ugyancsak dolgozunk tejmentes receptgyűjteményünkön, amelyet Kenéz Tímea kisgyermeknevelő évek alatt összegyűlt tapasztalatai alapján állítunk össze.

Gyermekmintás textilekből varrunk a kicsiknek új ágyneműket. A csoportszobák falait saját készítésű díszítőelemekkel látjuk el, melyeket dolgozóink készítenek. Így próbáljuk hasznossá tenni magunkat ebben a mindenki számára váratlan helyzetben. Pozitívan tekintünk a jövőbe, és úgy gondoljuk, ahol vidámság van, ott nincs helye a betegségnek.

Felkészülten, nagy örömmel várjuk majd vissza a veszélyhelyzet elmúltával a gyermekeket.

Ráczki Marianna intézményvezető