A Kincsem Óvoda tájékoztatója a szülőkhöz

A Gödi Kincsem Óvoda dolgozói köszönik a szülők megértését és együttműködését, amit ebben a rendkívüli és nehéz helyzetben tanúsítanak.

Mi is igyekszünk minden tőlünk telhetőt megtenni a járványidőszak átvészelésére; illetve arra, hogy annak elmúltával újra felkészülten és zökkenőmentesen fogadhassuk a gyermekeket.

A kormány rendeleteit és Balogh Csaba polgármester intézkedéseit követve ügyeleti rend szerint működik az óvoda, amelyet 2020. március 20-tól ‒ visszavonásig ‒ csak bizonyos feltételekkel lehet igénybe venni, a közösségi érintkezés csökkentése érdekében. Azokon a napokon, amikor nincs igénylő, nem nyitunk ki.

A kapcsolattartás jelenleg elsősorban infokommunikációs eszközökkel történik. Elérhetőségeink:

• e-mail-címünkön bármikor: kincsemovoda@god.hu

• telefonon: (06 27) 742-799 ‒ a felsorolt napokon 8-tól 13 óráig: 2020. március 30., április  2., 3., 6., 7., 14., 15., 22. és 30.

• Facebookon: Gödi Kincsem Óvoda

(A honlapunk készítése folyamatban van.)

Az óvodapedagógusok saját csoportjuk online oldalán segítik a szülőket nevelési és fejlesztési tanácsokkal, foglalkoztatási ötletekkel ‒ a család együtt töltött idejének színesítésére. Emellett szakmai feladataik más területein végeznek teljes értékű munkát: dokumentációk készítése, felkészülés az újranyitásra, eszközkészítés, szakmai továbbképzés, önképzés, óvodai alapdokumentumok felülvizsgálata, szükség esetén azok módosítása.

A pedagógiai asszisztensek az óvónők munkáját segítik eszközkészítésben, dekorálásban, valamint a dajka nénikkel együtt szájmaszkokat varrnak az óvodai dolgozóknak.

A dajka nénik az óvoda helyiségeit, berendezését, eszközeit, játékait folyamatosan és alaposan takarítják, fertőtlenítik. Szükségesetén a technikai dolgozók is rendelkezésre állnak. Az óvodatitkárok online munkavégzése folyamatos. Óvodánk pszichológusa, fejlesztőpedagógusa, logopédusai szintén kapcsolatban állnak a szülőkkel, és megszervezték a gyermekek távolból történő ellátását.

A Gödi Kincsem Óvoda hamarosan elkészülő új épületében a belső és külső munkálatok továbbra is zajlanak, az egészség megőrzése érdekében hozott biztonsági előírások betartásával. Amennyiben akadályba nem ütközik, az épület műszaki átadása-átvétele a tervezett határidőre megtörténhet, még április hónap folyamán.

Bízunk abban, hogy 2020 szeptemberében az új épületet is használatba vehetjük, és 16 csoporttal működhetünk két telephelyen.

Mivel a bemutatkozó nyílt nap elmaradt, bővebb információ óvodánkról a Gödi Kincsem Óvoda Facebook-oldalán található.

Vigyázzanak egészségükre! A mielőbbi viszontlátásig üdvözlettel, a Kincsem Óvoda dolgozói nevében:

Kocsis Katalin
megbízott óvodavezető