3. SZÁMÚ VESZÉLYHELYZETI TÁJÉKOZTATÓ

Göd, 2020. március 16. 14:00

Tisztelt Gödi Lakosok!

Figyelemmel kísérve a kormányzati intézkedések és a helyi járványhelyzetet, polgármesteri hatáskörömben az alábbi tájékoztatást adom:Közös cél a járványügyi helyzet kezelése érdekében, hogy olyan intézkedéseket tegyünk, ami jelentősen lassítja az átfertőződés sebességét. Minél inkább le tudjuk lassítani a vírus terjedését, annál inkább elkerülhető az egészségügyi rendszer gyors túlterhelése. A túlterheltség csökkentésével életeket menthetünk. Mindezek tudatában az alábbi intézkedéseket vezettem be

1. A Polgármesteri Hivatalban 2020. március 17-én munkakezdéstől ügyfélfogadási szünetet rendelek el. Ez azt jelenti, hogy a személyes ügyfélfogadás visszavonásig szünetel. Kérem Önöket, hogy használják az elektronikus ügyintézés lehetőségét, vagy a postai eléréssel történő ügyintézést.
a. Elsődleges kommunikációs formának a varoshaza@god.hu emailcímet javaslom használatra a Polgármesteri Hivatallal való gyors ügyintézés érdekében.
b. Az okmányiroda nyitvatartása nem önkormányzati hatáskör, arról a http://kormanyablak.hu/hu/okmanyirodak oldalon feltüntetett elérhetőségeken érdeklődhetnek.
c. A leadott leveleket és a postán érkező küldeményeket 4 napos várakozási idő után dolgozzuk fel, hogy a feldolgozásban és az ügyintézésben részvevő személyeket óvjuk a vírusfertőzéstől.
d. Javasoljuk továbbá a telefonos tájékoztatást igénybe venni, ha kérdései vannak az ügyeik állásáról. A telefonos ügyfélszolgálatot megerősítettem, hogy a megnövekedett telefonos megkereséseket támogatni tudják. Hangsúlyozom, hogy telefonon csak korlátozott és általános tájékoztatást tudnak adni a munkatársak.
Tel.: (06-27) 530-064
Zöldszám: 06-80/890-089

2. A Hivatal ügyeleti rendben tovább folytatja munkáját. Ha valakinek halaszthatatlan ügye (anyakönyvezés, hagyatéki ügyek, rendkívüli települési támogatás) merül fel akkor a hivatal telefonszámain, vagy elektronikus levélben kérjen időpontot, hogy az ügyfélfogadás higiéniai feltételeit munkatársaink meg tudják szervezni és az időpontot visszaigazolni.
3. A Gödi Termálfürdő 2020. március 17-től bizonytalan időre bezár.
4. A Közművelődési intézményeink, könyvtárak, művelődési házak a korábban kiadott intézményi közlemények szerint, szüneteltetik nyitvatartásukat.
5. Az Alapszolgáltatási Központ továbbra is ellátja a feladatait a rendkívüli helyzet követelte módosításokkal.

Magyarország kormánya közzé tette továbbá, hogy a határokat lezárják, csak magyar állampolgárok léphetnek be; ma éjféltől a rendezvényeket hivatalosan is betiltják; szórakozóhelyeket, színházakat és mozikat bezárják; kávézók, éttermek, boltok csak 15 óráig tarthatnak nyitva, kivéve az élelmiszerboltok, gyógyszertárak és drogériák. Az önkormányzatokat pedig arra kérik, hogy elsősorban az idősek ellátását szervezzék meg, aminek eleget is teszünk.

Jelenleg kettő háznál rendeltek el határozattal karantént külföldi látogatásuk okán megelőzés céljából, ahol szintén felmértük, hogy milyen segítségre, vagy ellátásra van szükségük, hogy gondoskodhassunk róluk is a nehéz helyzetben.

A mai jelentések alapján azt tapasztaltam, hogy nagyon felelősségteljes döntést hoztak a szülők, és csak azok vitték be gyermeküket az intézményeinkbe, akik más módon nem tudták megoldani a felügyeletet. Azt kérem Önöktől, hogy jelen intézkedéseimet is hasonlóan támogassák és ezzel segítsék elő azon törekvéseinket, hogy a pandémia gyors terjedését lassítsuk le annyira, hogy az egészségügyi ellátórendszerünk meg tudjon birkózni a feladataival. Szeretném megköszönni mindenkinek, aki most a városunkért dolgozik, az egészségügyi dolgozóknak orvosoktól a takarítókig, a gyógyszerészeknek, a kereskedelemben dolgozóknak és a kritikus infrastruktúrákat üzemeltető névtelen hősöknek! Segítsük Őket azzal, hogy a társadalmi érintkezéseket a minimálisra csökkentjük.

Köszönöm, a megértésüket és a kitartásukat!

Tisztelettel,
Balogh Csaba
Polgármester